Flytta in i den digitala världen

Det jag vill med min blogg är att inspirera och motivera. Allt i vårt liv handlar om kommunikation och jag vill gärna dela med mig av erfarenheter och insikter kring hur man kan smörja sin egen kommunikation, både den privata och personliga kommunikationen och förstås den affärsinriktade kommunikationen, etableringen och förstärkningen av ett bränd och i förlängningen ökad försäljning.

Informationsspridningen inom sociala medier har jag länge följt med, lite på avstånd. Nosat, läst, tittat, testat. Det är bästa sättet att lära sig. Jag hör tyvärr till den generationen (X) som är inflyttad, inte infödd, i den digitala kommunikationens värld. Mina barn kunde redan före de fyllde två år ta sig fram till sina favoritappar på iPhonen. De är infödingar.

Men jag lär mig. Och jag är nyfiken, vetgirig och vill vill vill. Min första blogg startade jag år 2004 medan jag arbetade som programledare på radion och det här med communitys var nytt och spännande. Spännande är det ännu, men det nya är något helt annat.

Det jag skulle vilja lära mig mer om är sociala medier och hur man på riktigt tar sig in i den världen och blir en spelare att räkna med. Nu har jag inga ambitioner att som person bli en sådan, men jag skulle väldigt gärna arbeta för en arbetsgivare som jag skulle få ta in i den världen. För där finns potential. Oanade potential. Och väldigt många företag och organisationer lever i stenåldern när det gäller närvaron i sociala medier.

Här är en av de bloggar jag inspirerats av idag, skriven av Mark Schaefer om hur man ökar sitt inflytande på Twitter. Bara som en början.

Sociala medier

Comments are closed.